Zeblaze HYBRID – хибриден смарт часовник

Редактор
3.4
Марка
Zeblaze
Модел
HYBRID
Познат още като
Zeblaze HYBRID, Zeblaze HYBRID Smartwatch, Zeblaze HYBRID smart watch
Официален уебсайт
Сравнение на цени
Снимки
Zeblaze HYBRID Smart WatchОписание на продукта

Zeblaze HYBRID e стилен хибриден смарт часовник със скрит сензорен дисплей и стрелки за стандартен часовник. Придържайки се към стила на немския индустриален дизайн и включвайки OLED екран в ретро моден стил, с Zeblaze HYBRID имате чувството, че разполагате с за 2 часовника едновременно. Обикновено HYBRID означаве комбинация от стандартен (ретро) часовник с модерен смарт часовник. Когато повдигате китката си, процесът на движение ще накара смарт дисплея да покаже на всички данни. Докосвайки екрана, можете да управлявате екрана, както желаете, да преглеждате данни за ежедневната активност и да включвате спортния режим.

Характеристики

Марка Zeblaze

Име на модела Zeblaze HYBRID

Цвят Черно, синьо

Bluetooth версия Bluetooth 4.0

Чипсет скандинавски 51802

Съвместима Android 4.4 или по-нова версия, iOS 8.0 или по-нова

Работен режим Докосване на дисплея

Име на APP Comfit

Език на приложението English, Português (Бразилия), Português (Portuguesa), Русский, Español, Italiano, Français, Deutsch, Türkçe, 日本語.

Сензори
Сензори за сърдечен ритъм, сензор за близост, акселерометър
Дисплей
Размер: 0,49 инча
Тип: OLED
Батерия
Капацитет на батерията: 95mAh
Време на работа в интелигентен режим: около 7 дни
Режим на работа на стандартния часовник: около 3 години
Време за зареждане: Около 2 часа
Тип зареждане: Докинг станция

Специални функции
Водоустойчив: 5 ATM / 50 m / 164 фута степен на устойчивост на вода и прах
Монитор на пулса: Поддръжка, алгоритъм за сърдечен ритъм GREENCELL
Монитор за кръвно налягане: поддържа
Монитор на съня: поддържа
Мулти-спортни режими: Поддръжка, зададена в приложението
Крачкомер: поддържа
Напомняне за обаждане или съобщение: поддържа
Будилник: поддържа
Времето в реално време: поддържа
Дистанционна камера: поддържа
Напомняне за заседналост: поддържа
Намерете телефон: поддържа
Автоматично светещ екран: поддържа
Хронометър: поддържа
Тип сигнал: Вибрация

Външен вид и детайли
Материал
Стъкло: Сферично минерално стъкло
Материал на долния капак: неръждаема стомана
Материал на пръстена: цинкова сплав
Материал на корпуса: DLC (Въглеродно покритие за пробиване)
Банда
Материал на лентата: силикон
Дължина: около 205 мм
Ширина: около 20 мм (разглобяема)
Тегло и размер
Размер на продукта: 45 x 45 x 15,7 мм
Тегло на продукта: 58гр

Дизайн

Дизайна на Zeblaze HYBRID е доста интересен. Съчетанието на ретро стила на стандартния часовник с модерните функции на смарт часовниците го прави доста привлекателен. Часовника се предлага в 2 разцветки – син и черен, което дава избор на потребителя и възможност да го съчетава с различни дрехи.

Качество

Като качество на сглобката и материалите които са използвани Zeblaze HYBRID не остъпва по нищо на най-високите стандарти. Основната част на часовника е изработена от пластмаса и минерално стъкло, но долната част, където се намират сензорите за измерване на пулс и кръвно налягане, е изработена от качествена стомана. Каишката на Zeblaze HYBRID е силиконова и издръжлива на всякакви атмосферни влияния.

Функционалност

Zeblaze HYBRID предлага много функции за ценовият диапазон в който се намира. Измерва сърдечна честота и кръвно налягане, което много малко смарт часовници предлагат дори и днес. Друга интересна функция е показването на външната температура и прогнозата в реално време.  С приложението Comfit, можете да следите фазите на лек и дълбок сън. Отново чрез приложението което се свързва с GPS на телефона, можеже да разберете разстоянието което сте изминали, надморската височина и темпото. Можете да получавате известия за обаждания, съобщения и други приложения, но без да ги четете. Zeblaze HYBRID е водоустойчив до 50 метра /5 ATM / 164. В интелигентен режим, т.е. с използване на функциите на смарт часовника батерията издържа до 7 дни, като стандартният часовник не се влияе от тази батерия. Той разполага с отделна батерия която издържа до 3 години.

Плюсове
Плюс: Хибридна технология - Стандартен + смарт часовник
Плюс: Измерва кръвно налягане
Плюс: Много функции
Плюс: Ниска цена
Минуси
Минус: Батерията на смарт часовника не издържа много
Минус: Има проблем със зареждането
Минус: Апликацията има бъгове и не е функционална
Лични впечатления

Като цяло личните ми впечатления от Zeblaze HYBRID смарт часовника са добри. За цената си предлага невероятни функции, с които дори най-високият клас часовници все още не разполагат. Качеството на изработката също е на високо ниво. Часовника се усеща много стабилно и не могат да се намерят пропуски в качеството на сглобката. Единствените негативи са в посока батерията и зареждането. Определено има някакъв проблем или със зарядното или в начина по който се зарежда батерията.

Ревю на редактора
Общ рейтинг
3.4
Дизайн
4.5
Качество
4.0
Функционалност
1.0
Цена
4.0
·

Като цяло Zeblaze HYBRID има доста функции за цената си, но проблемите които има като цяло оставят неприятно впечатление от ползването му. Големият плюс е стандартният циферблат, които ползва отделна батерия и не се влияе от зареждането на часовника. Голямо облекчение е, че можете винаги да разчитате, че ще знаете колко е часът дори и да не сте заредили часовника. Не мога да кажа колко точно измерва пулса и кръвното налягане, но като цяло стойностите изглеждат нереални. След близо 2 години ползване мога да кажа, че апликацията с която се ползва часовника е на светлинни годино от това което предлагат другите марки. Няма поддръжка на 24 часово следене на пулса или кръвното. Можеш да го мериш само ръчно от часовника. Като цяло има много обедни функции и почти нищо не може да се следи или управлява директно през апликацията. Единствено следи качеството на съня, но отново със съмнителни стойности.

Най-големият проблем на Zeblaze HYBRID е с батерията и зареждането й. Има някакъв проблем със зарядното или гърба на часовника които е изцяло метален. Или не прави хубав контакт или самата батерия има проблем, но почти никога не може да се зареди на 100%. Държал съм часовника с дни на зарядно и пак се зарежда до 70-80%. Освен това има значение как точно ще сложите часовника на зарядното, въпреки че, не би трябвало, но уви… И така като не може са се зареди напълно Zeblaze HYBRID изкарва още по малко като използвате смарт функциите. В последните няколко седмици вече дори не се мъча да го зареждам. Ползвам само стандартния циферблат.

0


Коментари

Остави коментар