Rapoo MT750 Pro компютърна мишка алтернатива на Logitech MX Master

Редактор
4.9
Категории
Марка
Rapoo
Модел
MT750Pro
Познат още като
MT750W, Rapoo MT750W, Rapoo MT750S, MT750S
Официален уебсайт
Снимки
Rapoo MT750 Pro
Rapoo MT750 Pro
Rapoo MT750 Pro
Rapoo MT750 Pro
Rapoo MT750 ProОписание на продукта

Rapoo MT750PRO още позната като Rapoo MT750W или MT750S (в зависимост от това от къде точно ще я купувате), е ергономична и провесионална компютърна мишка, която копира дизайна на Logitech MX Master 3. Мишката разполага със сензор с висока резолюция до 3200 DPI и възможност за връзка през Bluetooth с 3 устройства плюс едно със USB донгъл. Rapoo MT750PRO предлага изключителна ергономия – приляга плътно на дланта и предотвратява умората при по дълга работа с компютър. Има 2 допълнителни бутона които могат да се найстройват чрез специална апликация и хоризонтален скролер.

Характеристики

Свързаност
Режими на свързване Bluetooth, безжичен (донгъл)
Безжично предаване 2,4 GHz
Bluetooth версия Bluetooth 4.0, Bluetooth 3.0
Работно разстояние До 10 m обхват, 360° покритие
USB тип 3.0
Nano USB приемник Plug & Play
Отделение за съхранение на Nano USB приемник №
Съвместимост
Windows XP/Vista/7/8/10 Да
macOS Да
iOS Да
Android Да
Chrome OS Да
Характеристика
Бутони 9, включително странично колело за превъртане
Безшумно щракване №
DPI 3200, регулируем
DPI превключвател Да
Оптична технология за проследяване
Драйвери Да
Мощност
Включена батерия Да
Литиево-йонна акумулаторна батерия
Живот на батерията Пълно зареждане до 30 дни
Размери
Височина 49 мм
Ширина 122 мм
Дълбочина 85 мм
Тегло 75 гр

Дизайн

Дизайна на тази компютърна мишка е едно от най-важните й качества. Много малко мишки разполагат с този тип ергономичен дизайн, които предотвратява умората при по дълго ползване. Мишката приляга изключително добре на дланта и дори при отпуснато състояние поддържа ръката в оптимална позиция. Така се избягва напрежението които дланта изпитва при по малките по размер мишки.

Качество

Като качество Rapoo MT750PRO не отстъпва изобщо на Logitech. Въпреки е марката Rapoo не е позната на международният пазар, те са производител на мишки и периферни устройства от дълги години. Сглобката на мишката е на изключително ниво и се усеща супер стабилно в ръката. Единствената разлика с Logitech е, че Rapoo е малко по лека.

Функционалност

Като функционалност Rapoo MT750S разполага със 2 бутона до вертикалният скролер, с които можете да променяте резолюцията и устройството с което искате да се свържете. До главният бутон се намират два допълнителни бутона, които могат да се настройват, за да изпълняват функциите които желаете. От лявата страна имате място където да поставите своят палец и съответно със него да ползвате хоризонталният скролер. Отдолу под мишката имате бутон с който да включвате и изключвате устройството. Единственото нещо което липсва на тази мишка е място където да сложите USB донгъла. Но тъй като тя е със вградена батерия предполагам не е имало място където да се постави такъв улей.

Плюсове
Плюс: Супер ергономична
Плюс: Издръжлива батерия
Плюс: Връзка с до 4 устройства
Минуси
Минус: Няма безшумен скрол
Лични впечатления

Rapoo MT750 Pro е доста добра алтернатива на Logitech MX Master сериите. Единствената съществена разлика между двете мишки е магнитният безшумен скролер на Logitech MX Master. За мен лично това не е проблем, даже по скоро ми е малко странен и предпочитам стандартния. Като издръжливост и опции за настройки няма какво да се желае. Единствено свързването чрез Bluetooth е малко бъгаво, но все още не съм сигурен дали е от самата мишка или от моят Bluetooth. След близо 4 месеца ползване смело мога да твърдя, че това е най-добрата и комфортна мишка в този ценови диапазон.

Ревю на редактора
Общ рейтинг
4.9
Дизайн
5.0
Качество
5.0
Функционалност
4.5
Цена
5.0
·

След дълго търсене на ергономична мишка открих, че избора изобщо не е голям, да не кажа почти никакъв. Не знам защо повечето марки произвеждат малки и нископрофилни мишки, които са супер неудобни дори да имате по малка ръка. След няколко часа ползване ръката ви направо се чувства изтощена. Аз лично имам много голяма ръка и затова търсех компютърна мишка с висок профил която да приляга на ръката ми и да не стои в напрежение. За съжаление такива мишки почти няма. Най-известният вариант е MX Master серията на Logitech, но цената им е направо непосилна. За мен мишка струваща над 100 лева прехвърля психологическата граница и не мога да дам тази сума за едно малко парче пластмаса. Тогава открих Rapoo MT750 Pro, която е клонинг на Logitech, на 1/3 от цената. Единствената съществена разлика е липсата на магнитен скролер при Rapoo MT750 Pro. Тази липса според мен не се дължи на това че Rapoo не могат да произведат същият скрол, а по скоро защото той е патент на Logitech. А и честно казано той изобщо не ми липсва. Самата ергономия на мишката е просто невероятна. Приляга плътно към ръката и не чувствате никакво напрежение или умора в китката. Качеството също е безпорно – Rapoo е дългогодишен производител на периферни устройства за компютри.

0


Коментари

Остави коментар