NO.1 DT98 – евтин смарт часовник с ЕКГ и IP68 водоустойчивост

Снимки
DT98 SmartwatchОписание на продукта

Първо искам да кажа, че обожавам часовници. Винаги трябва да имам часовник на ръката и ако нямам се чувствам супер странно – все едно част от тялото ми я няма. И обикновено като си купя часовник го слагам на ръката и не го свалям докато не се развали или не му падне батерията.

След всичко казано до тук и много…. много чудене реших да пробвам и да си купя смарт часовник. Основните ми критерии при търсенето бяха:

  • батерията – смарт часовника трябваше да издържа доста време с един заряд, защото както написах по-горе, обичам като сложа един часовник и да не го свалям.
  • да има максимално много функции, тъй като това ще е първият ми смарт часовник и исках да изпробвам всички възможности на тези устройства.

След кратко проучване открих фирмата NO.1, която се занимава изключително с производството на смарт часовници. Като най-ми допадна дизайнерски и като цена – модела DT98 смарт часовник.

Характеристики

Форма

ДизайнКръгъл

Дисплей

Размер 1.3″ инча
Тип дисплей IPS LCD
Резолюция 240 x 240 pixels
Тъч тип Тъч бутон

Тяло

Размер
Тегло25.6 грама
ОблицовкаЦинкова сплав

Платформа

Операционна система Собствена

Процесор

CPU MTK2502 processor

Памет

Вътршена памет
RAM
Слот за карта няма

Свързаност

SIM карта слот  не
WIFI не
NFC не
Bluetooth Bluetooth версия: V4.2
USB не

Батерия

Капацитет 300 mAh – 5 дни живот с 1 зареждане
Технология за зареждане Магнитен кабел

Защита

Водоустойчивост IP68 ниво на водоустойчивост
Стъкло

Сензори

Сензори и функции Пулс, Крачкомер, Кръвно налягане и ЕКГ

Медия

Audio да
Radio не
Speaker да
Microphone да

Камера

Тип няма

Функции

Features 10 облика на часовник, известяване за обаждане и съобщения/нотификации, указател, дневник на обажданията, напомняне за стойка, монитор на съня, калкулатор, аларма, календар и хронометър

Цветове

СветовеСребърен, Черен

Съдържание на пакета

Съдържание 1 x No.177 DT98 Smartwatch
1 x Магнитен кабел за зареждане
1 x Указание за употреба

Съвместимост

Съвместимост с
Android and iOS
Дизайн

Дизайна на NO.1 DT98 смарт часовника е доста добър. Изглежда доста футористично с карбоновата облицовка по основата и е доста тънък, за разлика от повечето такива часовници. В комплекта към смарт часовника има 2 верижки – метална и силиконова. Смея да твърдя, че NO.1 DT98 изглежда много добре и с двата варианта. Доста е трудно да намериш спортен часовник, който да изглежда добре с метална верижка, но от NO.1 са се справили много добре. Единственият недостатък от страна на дизайн е металната верижка – доста е неудобна. Всички ръбове по нея са изключително остри и се набиват в кожата на ръката.

Качество

Имайки предвид, че NO.1 е фирма занимаваща се само със смарт часовници е излишно да се каже, че качеството DT98 смарт часовника е изключително добро. Верижката е закачена стабилно и за 6 месеца ползване почти не съм видял следи от употреба по смарт часовника. Вътрешните компоненнти и софтуера също са на високо ниво – не съм имал никакви проблеми със забиване на операционната система или други хардуерни проблеми. Също така IP68 водоустойчивоста е изключителна. Можете да се къпете дори във солена вода без никакви проблеми.

Функционалност

За ценовия диапазон на DT98 смарт чаковника има изключително много функции, най-интересната от които е ЕКГ монитора. Стандартните крачкомер, измерване на пулс и кръвно също са налични. Можете дори да се обаждате по телефона и да отговаряте на обаждания, когато телефона ви и часовника са свързани с Bluetooth. Също така можете да, четете повечето съобщения и нотификации от Viber, Instagram, Gmail и др. Не е нуждно да споменавам, че функции като калкулатор, хронометър и брояч за изгорени калори също са налични в NO.1 DT98 смарт часовник.

Апликация:

Апликацията която трябва да изтеглите и към която се свързва часовника се казва – FunDo. Самата апликация има много възможности и показва доста информация, но огромният минус е, че не можете да я нагласите така, че сама периодично да проверява например пулса и да записва данните. Апликацията показва само информация, която ръчно сте проверявали на самият часовник (изключение прави само монитора за съня – той е автоматичен).

Плюсове
Плюс: Има ЕКГ монитор
Плюс: IP68 водоустойчивост
Плюс: 2 верижки - метална и силиконова
Плюс: Сравнително добра издръжливост на батерията
Минуси
Минус: Апликация
Минус: Дизайн на металната верижка
Минус: Не достатъчно издръжлива батерия при Bluetooth свързаност
Лични впечатления

Моите впечатления от NO.1 DT98 смарт часовника са добри като цяло, но за съжаление този тип часовници все още не са за мен. Най-вече заради издръжливостта на батерията – идвайки от часовници, които в продължение на повече то 5 години не им се сменя батерията, това да зареждаш смарт часовника си на всеки 4-5 дена е изключително мъчение. Дори не ползвайки постоянна Bluetooth връзка, този часовник не може да издържи с едно зареждане повече от 1 седмица. До колкото разбирам след моето проучване дори смарт часовниците от най-висок клас не могат да издържат повече от 2 седмици с едно зареждане. Трябва да имате предвид това и ако издръжливостта на батерията и постоянното зареждане ви притесняват, трябва да се замислите дали да правите крачката към смарт часовника.

Иначе като цяло NO.1 DT98 е прекрасен смарт часовник с много функции, които не се срещат дори в часовниците от по висок клас. Функции като ЕКГ, кръвно налягане и пулс са със съмнителна точност – но това го има и при по скъпите модели на смарт часовници. Дори не съм сигурен, че измерването на ЕКГ работи изобщо – въпреки, че са на лице измервателните пластини. Пулса и налягането също показват почти винаги идентични стойности. Но все пак за този ценови диапазон е истинско, чудо че NO.1 са успяли да внедрят толкова много функции в този часовник. Останалите функционалности работят много добре и без никакви проблеми. Най-голяма изненада за мен беше възможността да се обаждаш и да говориш през самият часовник, както и да четеш повечето съобщения и нотификации идващи от телефона.

Доста разочароваща е апликацията с която трябва да се свържете към NO.1 DT98 смарт часовника. Апликацията се казва FunDo и най-големият проблем, е че през нея не можете да настройвате кога искате например да ви се измери кръвното или пулса (в кой ден или час). Апликацията показва данни за такава информация единствено ако вие ръчно от самият смарт часовник сте направили подобно измерване. Това за мен е недупостимо за една модерна апликация и смарт часовник.

Като цяло за цената си NO.1 DT98 предлага изключително много функционалност и е прекрасен вариант за първи смарт часовник.

Видео
Ревю на редактора
Общ рейтинг
4.1
Дизайн
4.5
Качество
4.5
Функционалност
3.5
Цена
4.0
·

Много добър смарт часовник ако за първи път ще ползвате такъв. Има много функции и така ще можете да се запознаете с това какво представляват смарт часовниците. Съответно ако ви допадне ще можете да направите ъпгрейд към по висок клас. Естествено за цената която плащате не можете да очаквате чудеса – апликацията не е от най-страхотните, издръжливоста на батерията е на средно ниво и повечето показатели които се измерват са със съмнителна точност.

NO.1 DT98
0


Коментари

Остави коментар