i8 безжична клавиатура дистанционно за ТВ бокс и компютър

Редактор
4.3
Категории
Марка
Rii
Модел
i8
Познат още като
Rii, Rii i8, Riitek
Официален уебсайт
Сравнение на цени
Снимки
i8 wireless keyboardОписание на продукта

След като закупих първия си ТВ бокс едно от малкото разочарования в него беше стандартното дистанционно, което идва в комплекта. Управлението на ТВ бокса е доста трудно особено когато трябва да се напише нещо в дадено поле. Дори опцията му за гласово разпознаване с което да се въвежда текст не работи с всички апликации, да не говорим, че няма възможност за разпознаване на Български език.

Затова реших да си закупя друго дистанционно което да има клавиатура и мишка. Една от най-разпространените безжични клавиатури е модела i8. Като главен производител е фирмата Riitek с марката си Rii. В онлайн магазините вече има доста алтернативи на този модел за доста по добра цена.

Характеристики
 • 92 клавиша
 • 2.4 GHz Безжична клавиатура с тъчпад
 • Безжично дистанционно с мултимедийни бутони за управление на компютъра и клавиши за управление на игри
 • Подходящо за Google TV, Смарт TV, Различни видове ТВ Боксове и компютър
 • Максимално работно разстояние:> 10 M
 • 4 различни цвята подсветка на клавиатурата
 • Клавиши с кирилица
 • С адаптер за USB интерфейс
 • Пад за движение на мишката
 • Захранване: 2 ААА батерии
 • Поддръжка системи: Windows 7/10/Линукс/ Mac OS X. Android >3
 • Цвят: Черен
 • Размери: 14,7 x 9,7 x 1,9 см
 • Тегло: 110g
Дизайн

Дизайна на безжичната клавиатура i8 е супер удобен за ползване. Направена е така че да се обхваща лесно с двете ръце за по бързо писане. Разстоянието на клавишите е изчислено много оптимално, за да е удобно за всеки. Разположението на тъчпада за движение на мишката също е много добро. Без никакъв проблем можеш да държиш дистанционното i8 с едната ръка и с другата да управляваш мишката по екрана.

Качество

Качеството на безжичната клавиатура бих казал, че е на средно ниво. Пластмасата от която е изработен i8 се усеща доста евтина и дори капачето с което се затварят батериите не приляга много плътно. Копчето за включване и изключване на дистанционното също е доста паянтаво. Бутоните на клавиатурата също се усещат доста евтини като изработка. Но все пак не можем да очакваме чудеса – все пак безжичната клавиатура i8 е алтернативен продукт, копие на марката Rii. Въпреки всичко дистанционното реагира много адекватно на всяка команда и от страна на вътрешен хардуер няма забележки

Функционалност

За цената си i8 притежава огромен набор от функции. Най-интересна е подсветката, която може да се сменя като цвят. Изключително удобство вечер или през нощта, когато светлината е оскъдна. Другата основна функционалност е тъчпада с който можете да ползвате безжичната клавиатура като мишка. Осигурява ви невероятно бързо придвижване по менютата на екрана. Още един плюс е, че дистанционното ползва 2.4 GHz безжичен сигнал, което означава, че не трябва да имате пряка видимост към устройството което ще управлявате.

Плюсове
Плюс: Подсветка на бутоните
Плюс: Възможност за писане на кирилица
Плюс: Тъчпад за мишка
Плюс: Няма нужда от пряка видимост към устройството което ще се управлява
Минуси
Минус: Няма микрофон и не могат да се ползват гласови команди
Минус: Батериите се изтощават сравнително бързо
Лични впечатления

Безжичната клавиатура i8 е може би една от най-евтините, но същевременно най-удобни и полезни джаджи които съм купувал. За цената си получавате толкова много функционалност, която ви решава безброй проблеми, които стандартните дистанционни просто не могат. ТВ бокс и смарт устройствата имат прекалено функционален интерфейс по който не може да се навигира бързо само със бутони нагоре и надолу. Необходимостта от клавиатура и мишка е огромна. Управлението на смарт ТВ или компютър със стандартно дистанционно е  просто кошмар. Да не говорим, че подсветката на i8 вечер е незаменима. Другата важна функционалност за мен беше това, че не трябва да насочваш дистанционното към ТВ бокса за да пишеш или да управляваш мишката. Тъй като то ползва 2.4 GHz сигнал, можете дори да сте с гръб към телевизора и да го управлявате без проблем.

Както съм отбелязал единствените 2 минуса в безжичната клавиатура i8 са липсата на микрофон и сравнително бързото изтощаване на батериите при интензивно ползване. Според мен енергийната ефективност на устройството може да бъде драстично подобрена.

Видео
Ревю на редактора
Общ рейтинг
4.3
Дизайн
4.5
Качество
3.5
Функционалност
4.0
Цена
5.0
·

След вече година и половина ползване мога да кажа, че да имаш смарт телевизор без i8 безжична клавиатура дистанционно е направо мъчение. Без нея написването дори на няколко думи отнема десетки минути. За цената си тази безжична клавиатура предлага невероятно облегчение. Първоначално си мислех, че силиконовите клавиши ще се изтъркат много бързо, но за момента няма и следа от износване. Единствената забележка която мога да кажа е относно качеството на сглобката – има какво да се желае там, защото капачката за батериите винаги е на ръба да се откачи. Също така след такав продължителна употреба забелязвам, че безжичната клавиатура не винаги отчита всяко натискане на бутон или клавиш. Това е най-ясно изразено когато батерията е много слаба или има някакво препятствие между дистанционното и телевизора. Но като цяло за тази цена не може да искаш много. Супер доволен съм от безжична клавиатура дистанционно.

0


Коментари

Остави коментар