Amazfit GTR 2e смарт часовник със супер издръжлива батерия

Редактор
4.4
Марка
Xiaomi Amazfit
Модел
GTR 2e
Познат още като
Amazfit GTR 2e, Amazfit GTR 2
Официален уебсайт
Сравнение на цени
Снимки
Amazfit GTR 2e
Amazfit GTR 2e
Amazfit GTR 2e
Amazfit GTR 2e
Amazfit GTR 2eОписание на продукта

Amazfit GTR 2e второто поколение смарт часовник на модела GTR на марката Xiaomi Amazfit. И по точно модела 2e който се води Essential или в директен превод на българси – основен. Което означава, че това е базовият модел с основните функции, а вече моделите GTR и GTR Pro са със пълният набор от функции. Което в същност не е точно така, защото и модела Amazfit GTR 2e също има функции, които липсват в по скъпите варианти, като например датчика за измерване на температура. Основните характеристики на модела, с които той надгражда предишната версия са още по издръжливата батерия, невероятният дисплей и барометъра за измерване на надморска височина.

Характеристики

След доста лутане и минаване през други 2 смарт часовника от по ниският ценови клас като – Zeblaze HYBRID и NO.1 DT98, разбрах че това което търся, поне са момента не може да бъде намерено в този ценови диапазон, а именно – дълъг живот на батерията. За щастие Amazfit GTR 2e предлага точно това – невероятно дълъг живот на батерията от 21 дни. Това беше основната причина да го закупя. Интересна за мен беше и функцията за измерване на температурата, която в днешно време се оказва доста важна, и която липсва в повечето модерни смарт часовници дори и от по високия клас. Всички останали функции като измерване на пулс, саторация и спортни режими са вече стандарт за всички смарт часовници. Другото което мога да отлича е наличието на барометър за измерване на атмосферното налягане и надморската височина.

Дизайн

Дизайна на Amazfit GTR 2e според мен е доста семпъл, но модернистичен в същото време. Лично аз предпочитам по масивни часовници, но свикнах много бързо и с минималистичният дизайн на Amazfit. По този смарт часовник няма нищо излишно. Кръглият дизайн съчетан с 2 бутона не е крещяш, но в същото време елегантен.

Качество

Според мен няма нужда да се споменава качеството на самият смарт часовник. Amazfit вече отдавна са се доказали на пазара със страхотните си смарт часовници. Това което мога да отбележа е, че сглобката е много добра и първото нещо което ще забележите (или може би не) е колко е лек самият Amazfit GTR 2e. Няколко минути след като го сложите на китката си ще забравите, че имате часовник. И въпреки това GTR 2e се усеща доста солиден. Дисплеят е ярък, с отлични цветове и почти няма ситуация в която да не можете да видите какво точно ви показва.

Функционалност

Всички функции на смарт часовника и апликацията работят отлично, освен няколко които ще опиша по надолу. Измерването на пулса е със невероятна точност сравнима със професионалните медицински уреди. Следенето на качеството на съня, спортните режими, крачкомера и т.н. също работят без проблем. Единствените 2 проблема които открих след почти 2 месеца ползване на Amazfit GTR 2e са отчитането на температурата и проблем с отразяването на нотификациите от телефона. Проблемът с температурният датчик е, че отчита с около 1 – 1.5 градуса по надолу. Предполагам това се дължи на факта, че температурата се измерва на горната част на китката и със сигурност е повлияна от външните фактори. Но това не е основният проблем – не успях да открия възможност за автоматично передично измерване на температурата и по важното – синхронизирането й на данните с апликацията. Самата апликация има секция която е отделена за данни от температурният датчик, но няма опция да се отбележи тези данни да бъдат синхронизирани и тази секция винаги е празна, което е доста дразнещо.

Другият проблем който бих искал да отбележа е, че след определен период от време самият смарт часовник спира да отчита и да ви информира за нотификации получени на телефона ви. Все още нямам идея защо GTR 2e забива така, но предполагам че е защото паметта му се запълва и няма място да отрази новите нотификации които сте получили. След рестарт на самият смарт часовник всичко се оправя, но е доста дразнещо, защото това е една от най-важните функции на устройството.

Тук съм длъжен да отбележа невероятно дългият живот на батерията. Според Amazfit този смарт часовник може да издържи 21 дни без зареждане, но това е при условие, че не ползвате Bluetooth връзката и останалите функции на смарт часовника. Аз лично го ползвам със сравнително често измерване на пулса и постоянна Bluetooth връзка, и смарт часовника ми здържа до 14 дни без зареждане, което е просто невероятно и доста по скъпи часовници само могат да завидят на това постижение. В сравнение с часовниците от по ниският клас, а дори и от високия, които издържат не повече от 2-3 дни, това за мен е невероятно постижение от страна на Amazfit. Стигнах до момента в който съм забравил кога последно съм го зареждал и това търсех в новите смарт часовници, защото съм свикнал от часовниците с батерии да не го зареждам изобщо. А и като цяло зареждането на часовника според мен е много досадно – все пак функцията му е да стои на китката ти и да бъде използван по всяко време.

Плюсове
Плюс: Ултра дълъг живот на батерията - до 21 дни
Плюс: Датчик за измерване на температура
Плюс: Атрактивна апликация с много функции и настройки
Плюс: Супер лек
Минуси
Минус: Няма възможност за синхронизация на данните за температурата
Минус: Понякога забива и не показва получени нотификации
Лични впечатления

За мен Amazfit GTR 2e е отличен смарт часовник с изключително много функции. Най-важното за мен при избора на нов смарт часовник беше дългия живот на батерията и GTR 2e не ме разочарова. При положение, че часовници от по високия клас струващи нат 300-400 лева изкарват не повече от 2-3 дни без зареждане, да имаш смарт часовник който издържа до 21 дни е просто невероятно. Да, по скъпият часовник ще ви даде още повече функции като ЕКГ и измерване на кръвно налягане, които за съжаление при Amazfit GTR 2e липсват. Но все пак чувството да забравиш, че трябва да си заредиш часовника е ниповторимо.

Единственият по голям минус лично за мен е сравнително високата му цена. Но все пак явно за да получиш всички тези функции и издръжлива батерия поне за момента това е цената която трябва да платиш.

Ревю на редактора
Общ рейтинг
4.4
Дизайн
5.0
Качество
5.0
Функционалност
4.0
Цена
3.5
·

Amazfit GTR 2e ме впечатли с издръжливата си батерия, което е много трудно да се намери при съвременните смарт часовници. Аз лично съм свикнал като сложа часовника на ръката си да не го свалям изобщо. И точно мисълта, че ще трябва да го зареждам всеки 3-4 дни беше голяма спирачка за купуването на смарт часовник. След като изпробвах няколко часовника от по ниският клас, стана ясно че, за да мога да ползвам часовника поне 1 седмица без зареждане ще трябва да погледна към смарт часовниците от по високият клас. Amazfit GTR 2e ми хареса и като дизайн. Възможността да си сваляш допълнителни скинове за часовника ви дава възможност да имате “нов” часовник почти всеки ден. Каишката е супер удобна и лека. Доволен съм от покупката само с няколко дребни забележки – високата цена и несигурното получаване на нотификации.

0


Коментари

Остави коментар