70mai Pro Plus+ A500S Dash Cam видеорегистратор с много функции

Редактор
4.5
Марка
70mai
Модел
Pro Plus+ A500S
Официален уебсайт
Тагове
Снимки
70mai Pro Plus+ A500S отзиви
70mai Pro Plus+ A500S цена
70mai Pro Plus+ A500S ревю
70mai Pro Plus+ A500S цени
70mai Pro Plus+ A500S ценаОписание на продукта

70mai Pro Plus+ A500S е видеорегистратор със 1944P 2.5K резолюция на камерата, като има възможност за свързване на задна камера със 1080P FHD резолюция. Видеорегистратора има 6 елемента в обектива, F1.8, 1944P HD с WDR 140° широк ъгъл, който регулира експозицията и улавя повече детайли както в тъмнина, така и при силна светлина, създавайки супер ясни и живи изображения.
70mai Pro Plus+ A500S е видеорегистратора разполаг двуинчов IPS екран за преглед на записите от камерата и за настройки на самият видеорегистратор.
Този видеорегистратор има вградена система за подпомагане на водача (ADAS), модерна технология, базирана на изкуствен интелект, предназначена да повиши безопасността при шофиране, 70mai Pro Plus+ A500S осигурява предупреждение за напускане на лентата, предупреждение за челен сблъсък и предупреждение за потеглил автомобил пред вас.
Вградената технология G-Sensor автоматично записва кадри при инциденти. Ако се случи някакъв сблъсък или катастрофа, 70mai Pro Plus+ A500S видеорегистратора автоматично заключва видео сегментите в реално време и ги предпазва от изтриване или презаписване
70mai Pro Plus+ A500S поддържа връзка чрез Wi-Fi и през апликацията на телефона можете да управлявате своя видеорегистратор. Чрез апликацията можете да преглеждате и изтегляте видеозаписите, както и да променяте настройките.

Характеристики
 • Πpoцecop: Nоvаtеk NТ96580
 • Ceнзop: Ѕоnу ІМХ335
 • Oбeĸтив: 2-cлoйнo cтъĸлo, 4-cлoй плacтмaca, 140 ° шиpoĸ ъгъл, oтвop F1.8
 • Peзoлюция: 2592 × 1944 30fрѕ, 2560 × 1920 30fрѕ, 1920 × 1440 30fрѕ
 • 3D динaмичнo нaмaлявaнe нa шyмa и шиpoĸ динaмичeн oбxвaт
 • 2 ”ІРЅ eĸpaн 480 × 360
 • Πoддъpжa дo 128GВ mісrоЅD ĸapтa
 • Bгpaдeна 500mАh батерия
 • Bгpaдeн Wі-Fі 802.11 b / g / n 2.4GНz
 • Bгpaдeн GРЅ
 • Peжим нa пapĸиpaнe
 • АDАЅ

Не знам дали има нужда да коментирам характеристиките на 70mai Pro Plus+ A500S Dash Cam видеорегистратора. Малко са камерите които предлагат всички тези екстри. ADAS система, GPS и защитен режим при паркиране – тези три неща са рядко срещани в един видеорегистратор. Като цяло избрах този видеорегистратор точно заради всичките тези характеристики. По високия клас на 70mai според мен не предлагат нищо повече като екстри, което да си заслужава.

Дизайн

Дизайна на видеорегистратора можа да се каже че е стандартен. Направен е от качествени материали което е характерно за 70mai. Има 2 инчов екран от задната страна и въртяща се камера, на която можете да настроите ъгъла на заснемане в зависимост от скосеносттта на предното ви стъкло. На задната си част 70mai Pro Plus+ A500S Dash Cam има 4 бутона с които достъпвате менютата и настройките на видеорегистратора. Като цяло в дизайна няма нищо излишно, доста е изчистен и модерен.

Качество

В последните години 70mai се нарежда сред най-известните производители на видеоригестратори. И това изобщо не е случайно. Качеството на продуктите на дъщерната фирма на xiaomi е изключително и се доказа сред потребителите. Устройството изглежда изработено от качествени материали и се усеща много стабилно при използване и инсталиране.

Функционалност

Както вече споменах видеорегистратора 70mai Pro Plus+ A500S е пълен с функционалност. Даже може да се каже, че функциите се прекалено много за средностатистическия потребител на видеорегистратори. За мен лично най-важната функция в Pro Plus+ A500S модела е, че има паркинг режим и можете да записвате инциденти възникнали когато автомобила ви е бил паркиран някъде. Чрез вграденият си жироскоп видеорегистратора засича опити за влизане в автомобила, удари и одрасквания и веднага започва да ги записва. Комбинирайки тази функция със исталиране на задна камера вие ще имате 180 градусова защита на автомобила си. Това е много полезно в случаите когато някой удари или задере автомобила ви на паркниг или улица. Ще можете да идентифицирате автомобила и лицето, и евентуално да го предадете на съответните органи.

Другата интересна функция на този модел видеорегистратор е ADAS системата (система за подпомагане на шофьора). Тази функция подпомага шофьора по 3 начина:

 • известява шофьора при напускане/пресичате на осева линия
 • предупреждава за челен сблъсък
 • предупреждава при потеглил автомобил пред вас, за да потеглите и вие

ADAS системата използва AI изкуствен интелект и следи за всички тези показатели в реално време, за да ви осигури още един слой на защита при пътуване.

Плюсове
Плюс: Режим за паркиране
Плюс: ADAS система
Плюс: Висока видео резолюция
Плюс: GPS
Минуси
Минус: не използва кондензатор, а батерия
Минус: доста висока цена
Лични впечатления

След близо около месец използване на 70mai Pro Plus+ A500S видеорегистратора мога да кажа, че се държи супер стабилно и всички функции работят без проблем. Не съм имал случай някоя от функциите да спре да работи или устройството да не се включи. Екрана също работи много добре и е супер удобен за бърз преглед на записите или смяна на настройките в устройството.

Видео
Ревю на редактора
Общ рейтинг
4.5
Дизайн
5.0
Качество
4.5
Функционалност
4.5
Цена
4.0
·

Като цяло видеорегистратор 70mai Pro Plus+ A500S е изключително качествен и е събрал в себе си всички необходими функции, които работят безотказно. Изключително лесен за инсталиране и свързване, като и за настройка. Апликацията на телефона и екрана на видеорегистратора улесняват до максимум използването на устройството. В началото си мислех, че екрана на видеорегистратора е излишен и че винаги мога да използвам телефона си за да гледам заснетото видео. Оказа се, че за бърз преглед екранчето върши чудесна работа. Не е необходимо да чакаш и да се свързваш към видеорегистратора, просто преглеждаш видеото за няколко секунди на екрана. Функцията за защита на паркиран автомобил също работи безотказно. Имате три нива на чувствителност на сензора, така сами можете да определите кои случаи да заснема камерата. Аз лично съм го сложил на най-високото ниво на чуствителност и камерата улавя дори най-леките удари по купето на автомобила. Използвам 70mai Pro Plus+ A500S Dash Cam и със задна камера, която е от изключителна помощ. Препоръчвам ви да я закупите и нея.

Част от нещата които бих определил като минуси след дългото използване на 70mai Pro Plus+ A500S:

 1. Видео резолюцията е добра, но определено трябват повече кадри в секунда. Максимума на видеорегистратора е 30FPS, което е крайно недостатъчно когато се заснемат бързо движещи се обекти. А това е голяма част от случаите при автомобилите. Доста, често номера на автомобил не може да бъде разпознат защото е размазан. Това не е проблем на резолюцията, малкото кадри които се заснемат за една секунда. Би било добре да може да се снима в 60FPS
 2. Формата/резолюцията в който се заснемат видеоклиповете е много странен и не се разпознава от повечето плеъри. Трябва да бъде конвертиран.
 3. ADAS системата не е перфектна, което може да се очаква – все пак не е оригинална система свързана със компютъра и сензорита на автомобила. Но все пак върши работа.

Определено бих казал, че устройството си заслужава добрите отзиви. Ако и цената беше малко по ниска, щеше да е супер 🙂

0


Коментари

Остави коментар