Евтин WiFi смарт климатик само за 20 лева със Broadlink RM Mini3

Описание на продукта

Тези универсални дистанционни като Broadlink RM Mini3 се свързват към вашат WiFi мрежа след, чрез апликация на телефона вие можете да се свъзвате със устройството, а то съответно към всички видове техника в дома ви, която използва IR (инфрачервен) сигнал за дистанционно управление. Такива са дистанционните на повечето телевизори, климатици, стерео уредби и други.

Характеристики

Основни функции:

Дистанционно управление
Смарт контрол
График и календар
Таймер
Лесна конфигурация

Характеристики:

WiFi стандарт: 802.11 b/g/n @ 2.4 GHz
IR стандарт: 38 KHz frequency; omni directional (6 transmitters); 12 meters range; 1x IR receiver for learning function
Бутони – Reset button, power LED
Мощност – 5V/500 mA via micro USB port
Консумация – Less than 0.85W in standby mode
Размери – 55 x 55 x 64.5 mm
Тегло – 75 grams
Работна температура – 0~50 degrees Celsius

Дизайн

Дизайна на универсалното дистанционно за смарт климатик Broadlink RM Mini 3 е много футуристичен. Няма абсолютно нищо излишно по самото устройство. Единствените 3 неща които се виждат по WiFi дистанционното са LED индикатор, вход за USB и ресет бутон. Под горният капак на устройството се крият инфрачервените диоди, които изпращат сигнала към съответното устройство.

Качество

Broadlink е Китайска фирма която е специализирана в производството на смарт електроника за бита. Основната й дейност е свързана с производство на WiFi дистанционни, WiFi управляеми контакти, крушки и други. Качеството на материалите от които е направен Broadlink RM Mini 3 са на добро ниво по моя преценка

Функционалност

Лично моята цел с закупуването на Broadlink RM Mini 3 беше да имам смарт климатик, който да контролирам през WiFi. Поради тази причина основната функционалност, която търсех е универсалното дистанционно да има WiFi и апликация с която да бъде контролирано и настройвано. Broadlink RM Mini 3 има и двете.

Друга важна функционалност, която има е да се обучава от други дистанционни. Необходимо е само да влезнете в режим на обучение, чрез апликацията и да насочите другото дистанционно към Broadlink RM Mini 3 – то ще разпознае сигнала и вие ще можете да го запаметите в апликацията.

Още една функция е възможността вие да си създавате собствени дистанционни или да изтеглите такива от базата данни на Broadlink. Там има безброй готови дистанционни и със сигурност ще намерите вашето. Друга важна подробност е, че когато вие или някой друг си създаде собствено дистанционно то също се качва в базата на Broadlink и всеки може да го ползва. Така вие можете да ползвате дистанционни направени от други потребители – като например дистанционно за IPTV на Виваком.

Апликацията: като цяло апликацията за телефон има доста функционалности – създаване на дистанционни, които са обобщени в дадено помещение (например хол или спалня), задаване на график за включване и изключване, повтаряеми събития и календар.

Плюсове
Плюс: Възможност за свързване към WiFi мрежата и контнролирането на устройства през нея
Плюс: Малък размер и модерен дизайн
Плюс: Голям обхват и работа във всички посоки - 360 градуса
Плюс: Работи с Amazon Alexa и Google Home
Плюс: Работа на ток - няма нужда от батерии
Минуси
Минус: Трудно свързване на телефона и апликацията с дистанционното
Минус: Създаването на събитие за включване или изключване не работи
Минус: Няма включено зарядно към комплекта - само USB кабел
Минус: От време на време губи връзка със сървърите на Broadlink и контролирането му през WiFi става невъзможно
Лични впечатления

Моите лични впечатления от Broadlink RM Mini 3 са, че универсалното дистанционно е добра джаджа с която можете да имате смарт климатик само за 20 лева. Като цяло устройството предлага много функционалност и може да се използва за всяко едно устройство ползващо дистанционно с IR (инфрачервен) сигнал. Моята цел да имам смарт климатик беше да мога да го включвам предварително преди да се прибера от работа и по този начин през зимните месеци да се прибирам на топло и съответно през лятото на прохладно. Също така исках да имам възможността да правя график с който да го пускам на нощна тарифа и така да спестявам от сметката за ток. Като цяло Broadlink RM Mini 3 позволява всички тези неща.

Както съм написал по горе има какво да се желае от софтуерната част на универсалното дистанционно и по точно апликацията. Тъй като доста често устройството губи връзка със сървърите и не може да бъде достъпено през телефона. Понякога командите се изпълняват със закъснение и също така задаването климатика да се пуска в определен ден и час също не всеки път сработва.

Моето свързване на Broadlink RM Mini 3 беше по следният начин – тъй като универсалното WiFi дистанционно идва само със USB кабел (без зарядно) или трябваше да търся такова или да намеря друго решение. След което се сетих, че просто мога да купя разклонител с USB изходи, което и направих. Самото дистанционно съм сложил на около 4 метра от климатика и до сега не съм имал проблеми със обхвата. Сигналът винаги стига до климатика.

Видео
Ревю на редактора
Общ рейтинг
4.0
Дизайн
4.5
Качество
4.0
Функционалност
2.5
Цена
5.0
·

Като цяло Broadlink RM Mini3 е добър вариант за домашна автоматизация и управление на вашия климатик. Най-важната „характеристика“ е съотношението цена-качество. Софтуерната страна на универсалното дистанционно управление се нуждае от някои подобрения и се надявам Broadlink да ги направи в следващата версия на продукта.

0


Коментари

Остави коментар